JEM

JEM (spreek uit: djem) staat voor Jeugd Ensemble Maasland en is het leerlingenorkest van Harmonievereniging Masalant. Beginnende leerlingen leren in dit orkest samenspelen.JEM geeft een aantal concerten per jaar. Zij treden bijvoorbeeld op tijdens het voorjaarsconcert en het Pynaspleinconcert onder leiding van Alex Thyssen. Daarnaast kent dit orkest een aantal eigen concerten. Iedere leerling die zich aanmeldt bij de Harmonievereniging Masalant komt in JEM terecht. Dit ensemble is namelijk ook onderdeel van het leerlingentraject. Docenten en dirigent houden overleg over de leerlingen wanneer zij klaar zijn voor JEM. Na enkele jaren in het leerlingenorkest stromen de leerlingen door naar het Groot Orkest.

JEM repeteert op maandag van 17:00-18:00 in de grote zaal van De Magneet, aan de Huis te Veldelaan 16 in Maasland.

Alex Thyssen

Nadat hij zijn studie hoorn aan het Conservatorium van Amsterdam en de Hochschule der Künste in Berlijn had afgerond, is hij als freelance hoornist werkzaam. Hij is onder andere als hoornist verbonden aan Blazers Collectief West en remplaceert hij bij diverse symfonie orkesten.

Naast het hoornspelen geeft hij sinds 1991 ook koperlessen. Dit is destijds toevallig op zijn pad gekomen en hij bleek het ontzettend leuk te vinden en is daar dus ook mee doorgegaan.

Hij heeft geeft al jaren les, zowel bij de twee oude verenigingen als bij Harmonievereniging Masalant, wat hij ontzettend leuk vindt om te doen. Daarnaast is hij als koperdocent via de SRMO werkzaam en verzorgt hij de koperlessen bij diverse verenigingen in Noord-Holland en in het Westland.

Sinds november 2014 is hij ook de dirigent van JEM.