Groot Orkest

Het groot orkest van harmonievereniging Masalant bestaat uit ongeveer 40 muzikanten. Onder de leiding van Frank Hendriks verzorgt het orkest diverse concerten, zoals het donateursconcert en het Pynaspleinconcert.
Ook verleent het orkest haar medewerking aan Koningsdag, de nationale dodenherdenking en diverse kerkdiensten.

In 2017 was een van de hoogtepunten onze medewerking aan het Kwakelconcert, georganiseerd door de stiching ProMaa. Zowel de muzikanten als de bezoekers van de concert waren laaiend enthousiast.

Het groot orkest repeteert wekelijks op maandagavond in ’t Trefpunt. De repetitie begint om 19:30u en is om 21:45u afgelopen.

Als vereniging staan onze deuren altijd open voor nieuwe muzikanten. Ben je nieuwsgierig geworden, kom dan gerust langs op een repetitie!

Frank Hendriks

Frank Hendriks (1978) begon op 9-jarige leeftijd met het bespelen van de hobo. Met een muzikale oma en moeder werd de liefde voor muziek er met de paplepel ingegoten. Sinds 1994 volgde Frank lessen via het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Waar hij na zijn Havo diploma, ook zijn opleiding voor Hoboïst afrondde (2003), gevolgd door de opleiding tot Dirigent Hafabra (2006).

Frank is inmiddels als vaste dirigent verbonden aan verschillende verenigingen. Hij was al dirigent van de Maaslandse Harmonie (2003), en nu ook voor Harmonievereniging Masalant. Daarnaast staat hij ook voor de Westlandse Harmonie (2005),  Door Eendracht Sterk (DES) in Hoogvliet (2009) en Harmonie Barendrecht (2015).

Naast deze vaste verenigingen is Frank betrokken geweest bij de oprichting van de Stichting Westlandse Harmini. Elk jaar realiseert de stichting een of meerdere projecten met Harmini (doelgroep 16-25 jaar, C-niveau) en Harmaxi (doelgroep D / conservatorium niveau). Frank dirigeert deze projectorkesten niet alleen, maar is ook nauw betrokken bij de organisatie.

Als solo-hoboïst is Frank werkzaam bij de Douane Harmonie Nederland. Tevens remplaceert hij regelmatig bij diverse amateur- en beroepsorkesten in Nederland.

Door deze drukke agenda heeft Frank zijn hobo-leerlingen moeten laten gaan. Wel is hij nog verbonden als theorie-docent bij de Stichting SRMO.