Blokfluit-groep

Houdt uw kind van muziek? En denkt u dat uw kind het leuk zou vinden om een instrument te leren bespelen? Mogelijk is dan de Harmonievereniging Masalant iets voor hem of haar. Wij zijn immers altijd op zoek naar enthousiaste jonge talenten die het leuk vinden om muziek te maken.

Kinderen vanaf groep 4 kunnen spelenderwijs kennismaken met het bespelen van een instrument in de blokfluitgroep. Een harmonie instrument is op die leeftijd vaak nog te groot om te bespelen, maar een blokfluit leent zich hier perfect voor. In de blokfluitgroep leren de kinderen noten lezen en wordt het ritmegevoel ontwikkeld, maar we willen de kinderen vooral plezier laten beleven aan het samen muziek maken.

Natuurlijk geeft de blokfluitgroep ook echte concerten, zodat zij vol trots hun familie en vrienden kunnen laten horen wat ze kunnen! Er is een voorspeelmiddag, maar ook tijdens het voorjaarsconcert krijgen zij een podium. Zodra de kinderen oud genoeg zijn kunnen ze met een goede basis aan hun opleiding beginnen op een harmonie instrument, want nog veel leuker is.

Aan het begin van het schooljaar start de blokfluitcursus. De lessen duren drie kwartier en worden wekelijks gehouden, afhankelijk van het aantal leerlingen. Dag en tijdstip gaan in overleg met docente. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen.

Als blokfluitleerling is uw kind automatisch lid van de vereniging en mag hij/zij meedoen aan diverse activiteiten.

Wenst u meer informatie en/of wilt u uw kind aanmelden voor de blokfluitgroep? Neem dan contact op met het bestuur via de contactpagina.

Elsbeth Geres

Sinds het schooljaar 2020/2021 wordt de blokfluitcursus gegeven door Elsbeth. Zij woont in Maasland en heeft jarenlange ervaring als docent tot in de wijde omgeving.