Blokfluit-groep

Houdt uw kind van muziek? En denkt u dat uw kind het leuk zou vinden om een instrument te leren bespelen? Mogelijk is dan de Harmonievereniging Masalant iets voor hem of haar. Wij zijn immers altijd op zoek naar enthousiaste jonge talenten die het leuk vinden om muziek te maken.

Kinderen vanaf groep 4 kunnen spelenderwijs kennismaken met het bespelen van een instrument in de blokfluitgroep. Een harmonie instrument is op die leeftijd vaak nog te groot om te bespelen, maar een blokfluit leent zich hier perfect voor. In de blokfluitgroep leren de kinderen noten lezen en wordt het ritmegevoel ontwikkeld, maar we willen de kinderen vooral plezier laten beleven aan het samen muziek maken.

Natuurlijk geeft de blokfluitgroep ook echte concerten, zodat zij vol trots hun familie en vrienden kunnen laten horen wat ze kunnen! Er is een voorspeelmiddag, maar ook tijdens het voorjaarsconcert krijgen zij een podium. Zodra de kinderen oud genoeg zijn kunnen ze met een goede basis aan hun opleiding beginnen op een harmonie instrument, want nog veel leuker is.

Twee keer per jaar start er een blokfluitgroep, na de zomervakantie en na de kerstvakantie. De lessen duren 1 uur en worden wekelijks gehouden, afhankelijk van het aantal leerlingen. Dag en tijdstip gaan in overleg met docente. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen.

Als blokfluitleerling is uw kind automatisch lid van de vereniging en mag hij/zij meedoen aan diverse activiteiten.

Wenst u meer informatie en/of wilt u uw kind aanmelden voor de blokfluitgroep? Neem dan contact op met het bestuur via de contactpagina.

Caroline Dijkhoff

Als kind heeft Caroline op blokfluitles gezeten en op die manier is ze met muziek maken in aanraking gekomen. Na de blokfluitlessen, is ze overgestapt naar een groter instrument, het orgel. Ze is begonnen in groepsverband,  maar later volgde er privélessen. Het orgel heeft ze ingeruild voor een elektrische piano. (Als kind wilde ze liever piano spelen, maar vanwege geluidsoverlast was dat geen optie.) Sinds een paar jaar volgt ze slagwerklessen en speelt ze mee in JEM om orkestervaring op te doen. Ook zingt ze in een koor en zingt ze Gregoriaanse gezangen in een vrouwenschola.

Het geven van blokfluitlessen sluit goed aan bij haar opleiding als leerkracht basisonderwijs. Zo heeft ze voor de vereniging  ‘Windkracht 6’ lessen en diverse workshops gegeven op de basisscholen in Maasland. Ze vindt het heel leuk om inspirerende lessen te geven, die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Door veel variëteit aan te brengen in de lessen, worden kinderen op verschillende manieren geïnspireerd en leren zij de basisbeginselen van het  bespelen van een blokfluit en het lezen van notenschrift.